3.6.10

ΑΣ-ΠΑ-ΤΕ ΑΤΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΣ.ΠΑ.ΤΕ.ΑΤΕ
Στην εταιρια αυτη εργαστικα απο το 1979 εως το 1981, το αντικειμενο εργασιας ηταν ηλεκτρολογικα εργα της ΔΕΗ .



ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΑΜΥΑΝΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
--------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΒΕ ΑΕ Ζιδανι
 Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ανακαλύφτηκαν ( Α. Μπρόβας ) τα κοιτάσματα αμιάντου στην περιοχή του Ζιδανίου , μέχρι και τις αρχές του 1981 η εκμετάλλευση από την CC KENNEKOT αμερικανική και τον Ελληνικό Αμίαντο ΑΕ ήταν περιορισμένη σε ένα πιλοτικό εργοστάσιο μικρής δυναμικότητας και σε λειτουργία κατά περιόδους . Από το 1981 μέχρι το 1992 λειτούργησε το νέο εργοστάσιο από τη ΜΑΒΕ ( Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος ) ΑΕ , θυγατρική της ΕΤΒΑ και απασχολούσε περί τους 400 εργαζόμενους , ενώ από το 1992 εκχωρήθηκε για εκμετάλλευση στην ελβετική ΟΡΥΚΤΑ - που περιόρισε το απασχολούμενο προσωπικό στα 180 άτομα - , για να ακολουθήσει η πτώχευση της εταιρίας και το τέλος των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων του αμιάντου το 2002. Εν τω μεταξύ η ΕΤΒΑ και συνεπώς και η ΜΑΒΕ ΑΕ περιέρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς.Το « τέλος » του αμιάντου , βρίσκει μια περιοχή 4.144 στρεμμάτων να θυμίζει σεληνιακό τοπίο από τα προϊόντα της εξόρυξης , το " ανοιχτό " ορυχείο και τις - λίγο αργότερα - λεηλατημένες κτιριακές εγκαταστάσεις , που βεβαίως εμπεριέχουν , τον άκρως επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής , αμίαντο . Το « τίμημα » της απασχόλησης και της ανάπτυξης από την εκμετάλλευση του αμιάντου , ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την ευρύτερη περιοχή του Μικροβάλτου και των Καμβουνίων γενικότερα .


 
ΑΣ-ΠΑ-ΤΕ ΤΕΚΤΩΝ ΑΤΕ
-----------------------------------

Στήν εταιρία αυτή ξαναεργάστικα από τό 1995 έως καί τό 2003 καί στό διάστημα αυτό κατασκευάσθηκαν τά κάτωθι εργα : AHΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 5η ΜΟΝΑΔΑ - AΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΜΜΗ 1 - ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ - Προγραμματικές στόν ΑΗΣ Πτολεμαιδας καί αλλού,τμήμα στήν κατασκευή τόυ ΑΗΣ  Μελίτης Φλώρινας-Τόν φωτισμό τού Δημοτικού Σταδίου Κοζάνης,καί τών Σερβίων.κ.α.

Μπέ χρώμα η γραμμή Νο 1 τού Αττικού Μετρό
Κατασκευή μηχανημάτων στά ορυχεία τής ΔΕΗ

Μονάδες φυσικού αερίου στό Λαύριο.









 
Προσωπικό τής εταιρίας ΑΣ-ΠΑ-ΤΕ ..



 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης " Λυσίμαχος Καυτανζόγλου "
Τοποθεσία Θεσσαλονίκη
Έναρξη Εργασιών 1956 - 1960 - Ανακαίνιση : 2002 - 2004
Κόστος Κατασκευής 36.000.000 Δραχμές - ( Ανακαίνιση 2004: € 47.000.000 )
 Συνολική Χωρητικότητα 28.000Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης είναι στάδιο στη Θεσσαλονίκη που χτίστηκε το 1960 με δωρεά του ιδρύματος Λυσίμαχου Καυτατζόγλου . Ο Λυσίμαχος Καυτατζόγλου ήταν διακεκριμένος διπλωμάτης και νομικός παλαιάς οικογένειας της Θεσσαλονίκης . Ο πατέρας του Λυσίμαχου , Λύσανδρος Καυτατζόγλου (1811-1885) , θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες . Σχεδίασε δεκάδες σημαντικά κτίρια , κυρίως στην πόλη την Αθηνών , με σημαντικότερα το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Αρσάκειο . Ο παππούς του , Ιωάννης Γούτας Καυτατζόγλου , ήταν μέλος και χρηματοδότης της Φιλικής Εταιρίας . Η περηφάνια του Λυσίμαχου Καυτανζόγλου για τον παππού του τον ώθησε να αφήσει την περιουσία του για την ανέγερση μνημείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης , για να τιμηθεί η μνήμη όσων αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας , από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έως την Ελληνική επανάσταση του 1821 και το Μακεδονικό Αγώνα [1] . 

Μέχρι το 1982 ήταν το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της Ελλάδας . Το 2000 έγινε μια μικρή ανακαίνιση με τοποθέτηση καθισμάτων και έτσι η χωρητικότητα του μειώθηκε στις 28.200 θέσεις . Βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , και έχει εύκολη πρόσβαση από τον περιφερειακό .Toποθετηση 35.000 καθησματων απο ΑΣ.ΠΑ.ΤΕ.ΑΤΕ την .