2.6.10

Το ηλεκτρικο χθες,ιστορικη αναδρομη. (Εργα ΑΣ.ΠΑ.ΤΕ.ΑΤΕ.)



Ιστορική αναδρομή : η προ ΔΕΗ περίοδος Το 1889 φτάνει το " ηλεκτρικό " στην Ελλάδα . Η Γενική Εταιρεία Εργοληψιών , κατασκευάζει στην Αθήνα , στην οδό Αριστείδου , την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος . Το πρώτο κτίριο που φωτίζεται είναι τα Ανάκτορα και πολύ σύντομα ο ηλεκτροφωτισμός επεκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας . φωτισμό το αρχές Τουρκικές τις Τον ίδιο χρόνο η τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη θα δει κι αυτή το ηλεκτρικό φως καθώς Βελγική Εταιρία αναλαμβάνει απ ' και την τροχιοδρόμηση της Πόλης με την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .
Δέκα χρόνια αργότερα οι πολυεθνικές εταιρίες ηλεκτρισμού 
κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα . Η αμερικανική εταιρία Thomson - Houston με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα ιδρύσει την Ελληνική Ηλεκτρική Εταιρία που θα αναλάβει την ηλεκτροδότηση κι άλλων μεγάλων Ελληνικών πόλεων . Μέχρι το 1929 θα ηλεκτροδοτηθούν 250 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους .
Στις πιο απόμακρες περιοχές , που ήταν ασύμφορο για τις μεγάλες εταιρίες να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος , την ηλεκτροδότηση αναλαμβάνουν ιδιώτες ή δημοτικές και κοινοτικές αρχές κατασκευάζοντας μικρά εργοστάσια .
Το 1950 υπήρχαν στη Ελλάδα 400 περίπου εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούσαν ήταν το πετρέλαιο και ο γαιάνθρακας που φυσικά εισάγονταν από το εξωτερικό .
Η κατάτμηση αυτή της παραγωγής , σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα καύσιμα , εξωθούσε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη ( τριπλάσιες ή και πενταπλάσιες τιμές απ ' αυτές που ίσχυαν στις Ευρωπαϊκές χώρες ) . Το ηλεκτρικό λοιπόν ήταν ένα πολυτελείας αγαθό , αν και τις περισσότερες φορές παρεχόταν με ωράριο και οι ξαφνικές διακοπές ήταν σύνηθες φαινόμενο .
Η εταιρεία ΑΣΠΑΤΕ Α.Τ.Ε.Ε. αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της ΑΣΠΑΤΕ - ΤΕΚΤΩΝ Α.Τ.Ε. , η οποία ιδρύθηκε το 1979 από τον κύριο Κωνσταντίνο Ασλανίδη και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των κατασκευών . Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα , η εταιρεία έχει να παρουσιάσει πλήθος εκτελεσθέντων έργων στους τομείς των ηλεκτρο - μηχανολογικών κατασκευών και ειδικότερα έργα Ορυχείων και Ηλεκτροπαραγωγικών Μονάδων ΔΕΗ , έργα Διυλιστηρίων , Φυσικού αερίου και έργα του Μετρό της Αθήνας .





ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΑΓΓΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Ιουνιος 2009 εργασιες στην Συραγγα της Παναγιας,ριξιμο καλωδιων,στρωσιμο,και διευθετηση.Ησυραγγα της Παναγιας εχει μηκος τρειων (3) χιλιομετρων σε δυο κατευθυνσεις