1.10.10

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
















Γεννηθηκα στο χωριο Καισαρεια του Νομου Κοζανης το 1946
απο γονεις κατα κυριο επαγγελμα αγροτες,αλλα ο πατερας μου ηταν ενας απο τους  κτηστες,και μαραγκους του οικισμου, ηταν επαγγελματα αναγκαιοτητας την εποχη εκεινη.Η Φωτογραφια αυτη ειναι η μοναδικη που μπορεσα να βρω  απο την μικροτερη ηλικια μου που ηταν τοτε  μολις τριων ετων. ( Αριστερα ο πατερας μου Θωμας,στο κεντρο εγω ο Νικος, και δεξια η μητερα μου Αθανασια).
Στην φωτογραφια αυτη εμφανιζονται απο αριστερα προς τα δεξια η Μητερα μου μικρη,
στη μεση η γιαγια μου  απο την μητερα μου,και εγω σε ηλικια τρειων ετων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 1952-1958

Το 1952 ξεκινησα το Δημοτικο Σχολειο , με δασκαλο τον χωριανο Σκανδερη Χαρισιο . Ηταν μονος με παρα πολλα παιδια , με αποτελεσμα να γινοται μαθηματα πρωϊ και απογευμα , δυσκολα χρονια , και πολες οι θυμησες , οπως η τσαντα απο υφασμα , το σακουλι , η πλακα με την κιμολια τα πρωτα χρονια , και μετα το τετραδιο που το μοιραζομασταν δυο και τρεις μαθητες , το δε χειμωνα φερναμε ολοι απο ενα ξυλο στο σχολειο για την θερμαστρα.Το πρωϊ μας μοιραζαν γαλα , απο σκονι και λιγο βουτιρο η τιρι , ηταν απο ενα προγραμμα Αμερικανικης βοηθειας , μετα τον πολεμο .
Το 1958 τελειωσα το σχολειο , και μεγαλη μου επιθυμεια ηταν να σπουδασω τεχνη .
( Στην δευτερη φωτογραφια βλεπουμε απο δεξια τον δασκαλο Σκανδερη Χαρισιο με το χαρακα στο χερι , στην μεση καθιστος εγω με το χερι στο ποδι , μαζι με αλους δυο συμαθητες μου , και στην καρεκλα ο Γαυρος Αργυριος να τον κουρεβει ο Μαστορας Νικος . Αυτο ηταν ενα ειδος τιμωριας , ο ενας κουρεβε τον αλλο )


Στην κατω φωτογραφια με συμαθητες μου στους αγρους για την συλλογη χαμομηλιου, για τις αναγκες του σχολειου.